søndag den 12. januar 2014

En stærk kvinde, strik samt en anbefaling (teksttungt, så er I advaret)

 Så blev det 2014. Vi sprang ind i det med hjemmelig hygge og uden dagen derpå hovedpine. 1. januar skulle nydes da vi alle 4 skulle starte på hverdagen 2. januar. Hold op, det var en hård omgang, at komme op og igang igen efter en rigtig dejlig ferie, men det gik da og nu kører det bare derudaf.
Igår lykkedes det mig at komme en tur på Arken for at se den skønne skønne udstilling "Frida Kahlo, et liv i kunsten". Jeg havde sat mig for, at den skulle jeg bare nå at se. Det blev i sidste sekund eftersom dagen i dag er sidste udkald, hvis man skal nå at se den. Der var MANGE andre som havde fået samme idé og det gik unægteligt lidt ud over oplevelsen, da man nærmest skulle stå på nakken af hinanden for at kunne se.

Udstillingen var vidunderlig, fraset menneskemængden. Jeg er dybt betaget af historien om Frida Kahlo og hendes kaotiske liv og synes hun har lavet nogle fantastiske værker. På udstillingen så jeg en 1½ time lang film om hendes liv og det var virkelig en god oplevelse. SÅ interessant. Dejlig at kunne fordybe sig en hel dag.
 Note til mig selv. Lad være med at vente til sidste sekund. Kom afsted i god tid, det efterlader også muligheder for at gense.

Tidligere var jeg virkelig god til at komme på museum. Det er så gået ned af bakke med det de sidste år, men det vil jeg gøre mit bedste for at ændre. Det er mentalt guf at komme på museum og få en kulturel indsprøjtning. Jeg bliver fuldstændig mør af det. Kender I det?

En anden ting som også er godt for sindet er at strikke. jeg strikker lige nu en fin trøje til en af mine døtre i det dejligste supersoft uld fra Holst garn. Efter Nadias opskrift, som hun kalder miss Marple. Nadia strikker de mest fantastiske ting og er iøvrigt efter min tidsskala ret hurtig til det. Det kan jeg slet ikke hamle op med. Jeg er en laaangsom strikker, men hvad gør det, når bare det er en nydelse.
Tidligere har jeg været endnu langsommere. Mine skuldre har ikke været glade for at jeg strikkede, men det er som om det har ændret sig. For en del måneder siden besluttede jeg mig for at skifte min dunhovedpude ud med en af formstøbt skum. Jeg har så længe jeg kan huske døjet med hovedpine på næsten daglig basis. Der har ikke rigtig været noget som har afhjulpet det på tilfredsstillende vis, hverken træning, fysioterapi eller andet. Ikke før jeg skiftede min hovedpude ud. Det har næsten ændret min tilværelse. Jeg har ikke hovedpine mere. Ihvertfald ikke hver dag. Måske en gang om måneden, men det er af helt anderledes årsager, som nok knytter sig mere til cyklusser og den slags ting.

Så det er en anbefaling herfra. Husk dog at formstøbte puder også er forskellige, så det er en god ide at prøve dem i forretningen inden man køber den.

18 kommentarer:

 1. Jeg skulle også lige nå at se Frida Kahlo og var på Arken i sidste weekend - vi var heller ikke de eneste der havde fået den idé! Jeg ville gerne have fordybet mig mere i udstillingen, men med en lille pige på knap tre år i hånden, blev der ikke rigtig tid til det. Før jeg fik børn gik jeg meget på museum, og jeg tror at den vane så småt er ved at komme tilbage igen. Jeg vil gerne have årskort til Louisiana og så tage derop på hverdagsaftener uden børn. Det må være et ønske for 2014!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det kan jeg lige forestille mig Gitte. Synes egentlig heller ikke at det var så børnevenlig en udstilling. Jeg var uden børn ( som godt kunne have fået lidt ud af det dog. De er jo 11 år) og det var ret skønt. God ide med det årskort.

   Slet
 2. Jeg kan godt lide dit tekst tunge indlæg - som en samtale, hvor du fortæller lidt om hvad du har tænkt og gjort og oplevet siden sidst :)
  Jeg kom aldrig ind og se den udstilling....Havde ellers besluttet mig for at gøre det..Det er sløset !

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har nok haft dine grunde Miri. Jeg synes også at det var svært at finde tid i nov-dec.

   Slet
 3. Godt for dig;O)
  Man burde have en fridag kun for sig selv en gang imellem for at lade op, blive inspireret eller bare sidde i sofaen og se film og drikke varm cacao med sig selv eller sine dejlige unger.
  Godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Pia. Har du iøvrigt modtaget min mail?

   Slet
 4. Frida Kahlo udstilling var nemlig virkelig smuk og inspirerende! Bare hendes smykker - synes du ikke, at de var smukke? Selvom jeg på ingen måde er latina nok til at bære dem. :)
  Og nu vil jeg sætte mig til at pleje mit sind - med en omgangs strik.

  SvarSlet
 5. Jeg så udstillingen 5. januar og den dag var der også sort af mennesker... så måske havde det ikke hjulpet, hvis du var kommet tidligere ; ) jeg synes også det var en fin udstilling, men jeg var skuffet over at der ikke var flere billeder af hendes egne... der var jo mindst ligeså mange af andre mexikanske kunstnere... Sådan er det nogen gange med forventninger... : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan havde jeg det nu også Jette. Fik nu alligevel en god oplevelse ud af det. Så du filmen om hendes liv? Den løftede lige oplevelsen op til et andet niveau og så bare det at jeg kom afsted var også et kæmpe plus.

   Slet
 6. Hvor er det bare skønt at du havde sådan en god oplevelse også selvom der var mange mennesker. Det er lidt min erfaring med ting der er værd at opleve og menneskemængder at det fylder ubehageligt med alle de mennesker mens man oplever men på en eller anden måde heldigvis mindre bagefter.

  Du kan tro jeg kender det med at det kan være svært at komme afsted. Det gør det hellere ikke lettere at alt ting skal være planlagt tre måneder i forvejen med mindre jeg vil have alle børnene med, men sådan er kalenderlogistikken bare her og spørgsmålet er om det ville være bedre hvis ikke det var så besværligt. Tror det måske ikke.

  SvarSlet
 7. Jeg er desværre ikke god til at komme afsted til udstillinger, jo, på Louisiana som er lidt tættere på os. Ærgrer mig over at misse udstillingen på Arken. Fint strik.

  SvarSlet
 8. Så prøver jeg lige igen - denne gang logget ind som mig selv ;-)

  Så dejligt at du kom afsted! Og at du nød den (trods trængsel). Smukke, stærke, skrøbelige Frida. Kh C

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var virkelig skønt Christine. Så du filmen, da du så udstillingen? Den var fantastisk.

   Slet
 9. Dine billeder er en sand jubelfest.

  Og hvor lyder det bare som en enormt interessant og givende udstilling at betragte.

  SvarSlet
 10. Tak Rikke. Den varvirkelig fantastisk og jeg er så glad for at jeg tog mig tid til at se den film om Frida K. For den gav lige det ekstra til oplevelsen.

  SvarSlet
 11. Takk for koselig besøk på bloggen Marie-Louise! :-)

  SvarSlet