søndag den 15. maj 2011

Jeg har været på kursus...

 ...hos Karen Marie. Temaet var tunikaer, t-shirts og overdele. Anledningen var god til at kaste sig ud i et projekt jeg længe har haft lyst til, men ikke har haft mod til.Mønsteret kommer fra en japansk mønsterbog og alt står på japansk, det i sig selv er jo en udfordring. Derudover har jeg aldrig prøvet at skulle rynke stof, som så skal sys sammen med andet stof og selve bærestykket var også lidt af en udfordring for mig.

Karen Marie fik mig dog overbevist om at det ville jeg sagtens kunne finde ud af. Så det blev kursets opgave for mig.
 Jeg besluttede mig til at brodere lidt stjerner på bærestykket og det er jeg glad for, men det betød at jeg ikke nåede at blive færdig med toppen på kurset og måtte klare mig selv til sidst. Jeg er ikke helt tilfreds med udfaldet, men har helt klart lært hvordan det skal gøres anderledes næste gang og det er bestemt værd at tage med.
Størrelsen er et andet issue. Den er lige det største. Ærmegabene er ALT for store, men det kan man så skjule under en trøje ;-)
 Det er så originalen, som jeg straks faldt for.
 Den kommer fra denne skønne japanske bog som indeholder mange skønne beklædningsdele.
Jeg kan kun anbefale jer at hoppe med på Karen Maries kurser. De er så givende og jeg er helt klart gået hjem med det som var min intension. At lære teknikker, som kan gøre mig bedre til at sy og som kan ruste mig til at sy det, som jeg har lyst til. Der er ikke noget værre end at stå med et mønster, som man bare gerne vil sy, men hvor evnerne ikke helt rækker.

Om en uge har jeg ferie og 4 af dagene er jeg all by myself. Resten af familien skal på koloni. Så der skal der sys i stride strømme. Jeg er i fuld gang med planlægningen.

11 kommentarer:

 1. Den ser da bare fin ud,
  lige med en top inden under også bare ud i solen, der ikke er der!
  Ville gerne på kursus, men det må blive på den anden side af sommerferien.

  SvarSlet
 2. Hvor er den fin! Den klæder dig rigtig godt, og det er bare en flot effekt med stjernerne.
  De praktiske erfaringer er netop dem, man lærer af og husker.
  God syning :)

  SvarSlet
 3. Hvor er den fin din nye top Men hvor er den sød din gule and på din blogside øverst er der en opskrift/mønster til den knus ulla-badulla

  SvarSlet
 4. Du er bare god, Marie-Louise. Nu er du klar til at sy flere toppe til dig selv. Ja, jeg glæder mig også til, at din familie er på koloni:-)

  SvarSlet
 5. Den er da bare for lækker-lækker.
  Jeg elsker japanske sybøger.
  Stoffet med stjerner er skønt også den lille stjerne du har syet i stoffet.

  SvarSlet
 6. Den er virkelig blevet fin. Tak for idag - det var skønt at se jer:-)

  SvarSlet
 7. Hvor ser du bare super godt ud i din nye sag! Og så smuk den er blevet - kunne godt have tænkt mig et nærbilleder af dit fine broderi. Sjovt at vi ikke lagde mærke til det med ærmegabene!?? Har du styr på at ændre mønsteret så det kommer til at fungere helt optimalt, eller smid mig en mail/eller ring :0)

  Gode sydage til dig - du må komme forbi RUM11 en anden dag :0)
  KNus Karen Marie

  SvarSlet
 8. Du får den lige her også :0)
  Ja du kan bare overføre ærmegabet fra den mindre model til din, hvis du altså er tilfreds med vidden som den er nu. Du skal klæbe et stykke mønsterpapir på dit mønster og kopiere det nye ærmegab over - er det mon til at forstå? :0)

  KH Karen Marie

  SvarSlet
 9. Mønsteret til ællingen er fra en japansk bog (endnu en) og helt ærligt så ved jeg ikke hvad bogen hedder. Det står på japansk ;-)

  SvarSlet
 10. Wow. Fire dage alene med en symaskine. Det giver et helt sug i maven :-))) Hvor er din top smuk. Det lyder som et skønt kursus. Glædelig (fri)fredag :-))

  SvarSlet
 11. Hej Marie-Louise.
  Jeg tror der er lidt billetter tilbage, hvis du kigger ind hos billetlugen.
  Det er kun fredag, det begynder at knibe.
  God weekend;0) Pia

  SvarSlet